Un thriller care hipnotizează și răpește liniștea…

Sunt unele cărți pe care le poți ține minte mult timp după ce le-ai terminat. Sunt unele romane pe care le trăiești la intensitate maximă. Sunt unele istorii de la care îți răcește sângele în vene. Cam așa a fost cu thriller-ul „Necunoscuta” semnată de talentata Mary Kubika și tradus în 2018, de Laura Nureldin, la Editura Herg Benet.

Heidi Wood este o femeie americană obișnuită, cu un soț mai mult absent decât prezent și o fiică aflată în plină pubertate. Are un job important: îi ajută pe cei neajutorați, iată de ce atunci când o zărește, pe peronul unei gări, pe Willow, o adolescentă cu un bebeluș în brațe, nu-și poate înfrâna instinctul matern și încearcă să o salveze de la sărăcie și de la frig. Ce nu știe Heidi este că această tânără lovită de soartă poartă în spate o taină întunecată.

„Necunoscuta” este un roman intens de la primele pagini, deoarece te ține cu sufletul la gură și te intrigă constant. Scris într-un stil simplist, dar ordonat, romanul are câteva lunii de subiect divizate temporal și per subiect. Fiecare pasaj este un soi de confesiune, care poate fi rostită de Heidi, de soțul acesteia sau de Willow. Deși pare a fi un triunghi, cei trei sunt observatori ai unor drame în care se trezesc implicați mai mult sau mai puțin voit.

Mary Kubika reușește să dezvăluie câteva istorii despre curaj, despre trădare și abandon, iar maniera în care o face trezește cititorului dorința de a-i absorbi scriitura. Felul în care își transpune eroinele, modul în care împletește trecutul și viitorul, fac din acest roman o lectură puternică, de impact, zguduitoare.

Cel mai important e că nu veți reuși să ghiciți mersul istoriei, ci per contrariu o să vă ciocniți de nevoia asiduă de a vedea cum se vor derula lucrurile, iar în cazul unui thriller de calitate acest lucru este imperios necesar. Or, în față aveți o carte despre oameni răi și oameni buni, despre durere, despre pierderi și mai ales despre speranță.Chiar și la finalul unei nopți pline de coșmaruri vine o dimineață liniștită. Probabil anume această concluzie survine atunci când ajungeți la finalul romanului „Necunoscuta”. Pregătiți-vă pentru un duș rece și o istorie de la care veți avea fiori pe coloana vertebrală.

Lecturi frumoase!

Processed with VSCO with m3 preset
Reclame